keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kumppari vääntöö

Ratsastelin siis eilen kumppareilla kentällä. Aloitin alkuverkalla ilman apuohjia, ravailin ja tein ympyröitä ja siirtymiä, ja kaikki suju ihan normaalisti. Sitten laitettiin kumpparit ja mentiin siis vasenta kierrosta ensin. Nappi oli ihan tyytyväinen, tein väistöjä ja siirtymiä ympyrällä. Kaikki oli vieläkin ihan ok.

Vaihdoin suuntaa ja kaikki oli käynissä suoralla uralla ihan hyvin, sitten käänsin ympyrälle ja Napin petti hermot, se ei suostunu asettumaan vaan hyppi ja jäkitti vastaan. Aloin ravaamaan jotta se hetkeks unohtais kaiken, ja sama jatku ravissakin.. Kun siirsin käyntiin niin se rauhottu ja kaikki oli taas hyvin. Siirsin raviin ja tytsy väänsi vieläkin vähän vastaa mutta alko pikku hiljaa rentoutua.




Tein voltin ympyrältä vasemmalle ja kaikki oli hyvin. kun piti palata ympyrälle oikeaan kierrokseen, mikään ei menny niin kun piti. Nappi ei suostunu suoristumaan eikä sen jälkeen asettumaan taipumaan takasin oikealla. Otin vähän rumemmin ja poni päätti alkaa taas loikkimaan, ja hetken keskustelun jälkeen suostuttiin taas ravaamaan kunnolla. Tein uuden voltin vasemmalle ja sama alko alusta... No kolmannella kerralla tyttö suostu yhteistyöhön ja kaikki oli hyvin.


...


Vaihdoin suuntaa ja laukat vasemalle oli ihan ok. No sitte vähän ajan päästä suunnanmuutos ja kaikki oli hetken hyvin. Ja laukannosto. Ja taas mentii, pompittii ja jäkitettiin vastaan, no siinä hetken raippa ja pohkeet heilu, et päästiin taas yhteiymmärrykseen siitä että haluttiin eteen ei ylös.. Sitten vielä uralla muutamat lisäykset, jossa kuski oli enemmän hukassa ku poni :D.

No Nappi oli jo aika väsyny kaikesta riehumisesta niin otettiin kumpparit pois kun se luovutti ja rentoutu. Sitte vaa loppuravit ja pari volttia molempiin suuntiin, niin tuloksena meillä oli erittäin tyytyväinen neitiheppa, joka sai tallissa paljon rapsutusta ja pari omppua <3.




Haluun muistuttaa että toi kaikki riekkuminen oikeaan kierrokseen johtuu suurimmaks osaksi siitä että Napin oikea silmä on SOKEA, ja sitä vähän välillä "pelottaa" taipuu sinne kun se ei nää.

-juulia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti